Alexx Alexxander er i dag Norges største og mest kjente illusjonist!

Han er den eneste magikeren i Norge som har blitt utnevnt til «Illusionist of The Decade» i Las Vegas og tildelt den prestisjetunge utmerkelsen i 24 karat gull. Her kan du lese historien om hvordan det hele startet… 

Alexx Alexxander er født og oppvokst i Tønsberg, Norges eldste by. Da han var 5 år fikk han en tryllebok av bestefaren sin. Etter mange timer med øvelse var han klar med sin første offisielle forestilling for familien. Familie og venner sier at det alltid har vært noe spesielt med Alexx, og han likte å gjøre ting som var annerledes.

Første show

Da Alexx var 10 år gjennomførte han sin første betalte forestilling. I en alder av 12 år vant han en landsomfattende tryllekonkurranse, og ble samme år kåret til årets mest allsidige artist av Den Magiske Cirkel. Som følge av dette fikk Alexx for første gang opptre på NRK Riksdekkende TV.  Som 14-åring vant han sølv i Nordisk mesterskap i Scenemagi, som ble holdt i Gladsaxe i Danmark. Dette året skulle bli starten på noe stort. Han ble med VG i 1999 på landsomfattende sommerturné, og her ble det spilt 60 show fordelt på 3 uker.

Fra show til business

Høsten 1999 satte han opp sitt første egenprodusert helaftensshow, «Magical Moments», på Papirhuset teater i Tønsberg. Her hadde han med seg en stor dansetrupp, anden Anton, pyroeffekter og en imponerende lyd- og lysrigg. Det ble spilt for fulle hus, og det var første gang Alexx fikk oppslag i landets største aviser. Denne samme høsten startet Alexx sitt eget event- og underholdningsfirma. I 2001 fylte Alexx 16 år, og begynte å jobbe som magiker og entertainer på fulltid. Han har jobbet for noen av Skandinavias største bedrifter, og har vært på omfattende turneer.

En magisk reise

I 2010, deltok Alexx i «Norske Talenter» på TV2 hvor han viste halsbrekkende stunts og illusjonsnummer, og han ble stemt fram av dommere og det norske folk hele veien til finalen.
Thomas Giertsen: «Dette er det mest spektakulære vi noen gang har hatt med på Norske Talenter!»
Høsten samme år, fikk han Slottsfjellstårnet i Tønsberg til å forsvinne. Dette ble direktesendt på tv foran 300 000 seere. Resten av høsten, så la han ut på egenprodusert norgesturné med showet «En magisk aften», som besøkte byer fra Kristiandsand i sør til Harstad i nord. Han ble samme året kåret til «Årets tryllekunstner i Norge 2010» av Den Magiske Cirkel, for å presentere magi som underholdning.

Fra gaten til scenen

Sommeren 2011 lanserte Alexx sin egen magiske serie «Illusions» på VGTV. Her tok han magien med seg ut på gaten, og forundret tilfeldig forbipasserende og norske kjendiser. Det ble en stor suksess med over 2 millioner visninger. Deretter satte han opp forestillingen «A night of Illusions», som ble spilt for fulle hus både på Klubben i Tønsberg og på Edderkoppen Teater i Oslo denne høsten.

Kongelig magi

I 2012 opptrådte Alexx på Barnas Fredsprisfest sitt 15 års jubileum, hvor Hennes Kongelige Høyet Mette Marit var publikum. Sommeren brukte han på å spille inn sesong 2 av «Illusions» på VGTV, som ble lansert på sensommeren. Serien genererte over 3,4 millioner visninger, og ble omtalt hele veien til Las Vegas. På høsten ble også serien lansert i Sveriges største nettavis, Aftonbladet. Her var det med svenske kjendiser, som blant andre Camilla Henemark, Babsan og skjønnhetsdronningen Annica Duckmark. I 2013 ble Alexx spesielt invitert til Stockholm for å opptre for Prinsesse Madeleine, og hennes stiftelse «Min stora dag».

Utsolgte saler

Storsatsingen “Alexx Alexxander Illusions” prøvespilte på Logen Teater i Bergen 3. mai. Forestillingen solgte ut på utrolige 2 uker. Da bestemte Alexx seg for å sette forestillingen opp i Oslo. Men han ville gjøre den annerledes. Legge til nye spennende elementer. Han kontaktet derfor en av Europas mest etterspurte luftakrobater og fakirer, Maria Zeniou. Det skulle vise seg at magi kombinert med luftakrobatikk, dans, flammesluking og pyrotekniske effekter ble den rette miksen for showet som spilte i ett og ett halvt år rundt i Norge for utsolgte hus. Forestillingen ble satt opp i Bergen hele 3 ganger i løpet av spilleperioden med totalt 7 utsolgte forestillinger.

Magisk bil lansering

Vinteren 2014 ble Alexx hyret inn for å lansere en ny bil for bilgiganten Renault. På ufattelig vis fikk han den nyeste bilmodellen til å dukke opp på en tom scene foran et samlet pressekorps og bilentusiaster fra hele verden. Dette resulterte i at Alexx dro på turné hele sommeren sammen med Renault over hele Norge med et omfattende bilshow.
Etter turnéen dro Alexx til København for å spille inn TV3’s storsatsing «Master Chef» sammen med flere andre norske kjendiser.
På høsten ble «Alexx Alexxander Magisk Julekalender» lansert for første gang. Samtlige butikker i hele Norge var utsolgt og etterspørselen var stor. En virkelig magisk suksess! Alexx synes det er viktig å få magien ut til folket og la barna få de samme opplevelsene med magiens univers som han selv hadde som liten.

Det største magiske showet i Norges historie

I 2015 var Alexx Alexxander endelig tilbake med det største magiske showet i Norges historie, “Defying Gravity”. Forestillingen hadde Norgespremiere i hans hjemby Tønsberg. Der spilte den for utsolgte salger i juli måned.
Hele høsten var forestillingen på norgesturné som spillte for utsolgte saler og ekstraforestillinger i samtlige byer.
Innimellom turnéen ble det tid til å spille inn flere store TV-programmer. Alexx var hovedinnslag i MGP Jr som ble sendt direkte fra et fullsatt Oslo Spektrum. I tillegg laget TV2 et eget innslag med Alexx og Truls Svendsen i «Oppdrag Norge».
Alexx Alexxander’s andre magiske julekalender ble lansert før jul med dobbelt så stort opplag som fjoråret. Samtlige nesten 400 butikker var utsolgt!

Heder til Alexx

Onsdag 28. oktober 2015 fikk Alexx utdelt Kulturprisen fra stiftelsen Mariakapellet i Tønsberg. Ordføreren overrakte den prestisjefulle prisen til en meget overveldet illusjonist.

The illusions of Alexx Alexxander

Våren og sommeren 2017 gikk til å planlegge og forberede den nye turnéen som skulle bli den største i Alexx sin karriere så langt. «The illusions of Alexx Alexxander» skulle bli Nordens største magiske turné noensinne. Hele sommeren og sensommeren ble det lagt ned utallige timer i øving, trening og produksjon. Fredag 29. september var premieren i ærverdige Drammens Teater for en fullsatt sal. Forestillingen skulle spille til og med våren 2018, men grunnet stor pågang, etterspørsel og billettstorm ble turnéen utvidet helt til våren 2020. I løpet av seks sesonger på veien for fullsatte saler har Alexx og hans team utviklet forestillingen og finpusset den til det maksimale.

Alexx i Bombay

Alexx Alexxander reiser på sitt livs eventyr rett før jul i 2017. Han skulle opptre på Asias største festival i Bombay. Festivalen har over 200.000 besøkende i løpet av fire dager. De ville for første gang ha magi på programmet og kontaktet Alexx. Den flotte teatersalen som hadde sitteplasser til 2.000 personer var et utrolig syn. Både arrangørene og Alexx selv var veldig spente på om salen kom til å bli full også på andre siden av kloden. Gleden var stor da dørene til salen ble åpnet og salen fyltes med 3.500 personer. Alexx gikk av scenen til stående applaus og brølende jubel fra publikum.

En av historiens største illusjoner

Sommeren 2018 kom Oslo Kommune til Alexx og ville ha hjelp av han til å skape oppmerksomhet for dem når de ble ”Europeisk Miljøhovedstad 2019”. En av grunnene til at de får tittelen er fordi de leger ned en stor innsats i å bevare og restaurere alle elvene og natur resursene i byen. Sammen med Alexx, lagde de oppmerksomhet rundt viktigheten av rent drikkevann og hvor heldige vi er i Norge. Et år senere hadde Alexx klart et antall episoder med close-up magi med vann og fisker og klar for å lansere en av de største og mest umulige illusjonene i historien. Noe ingen annen magiker noen gang har gjort før han. Alexx fikk Oslos eneste vannkilde, Maridalsvannet, til å forsvinne. Et samlet pressekorps av alle landets nasjonale og lokale medier dekket den sensasjonelle saken.

Best Performing Global Talent

Dagen etter ble Alexx utnevnt til “Best Performing Global Talent 2019” av Seed Forum Global, en av verdens største business forum. Den prestisjefulle prisen ble gitt han av juryen fra hele 5 land fra hele verden under prisutdelingen på Det Norske Teater i Oslo. vannkilde, Maridalsvannet, til å forsvinne. Et samlet pressekorps av alle landets nasjonale og lokale medier dekket den sensasjonelle saken.

Alexx Alexxander VS BOSS

Siden 2015 har Alexx Alexxander blitt kledd opp i Hugo Boss-klokker. Dette er i kraft av Alexx’ unike stil og utrykk og sin synlighet med sine utrolige opptredener. Boss Watches er stolte av å presentere Alexx Alexxander som son frontfigur i Norge og lanserte i august en egen film i anledningen. 7. november ble det også lansert en limited edition klokke med Alexx sin signatur på urskiven. Denne selges i butikker over hele Norge som fører Boss Watches.

Illusionist Of The Year Europe

Oktober 2019 ble Alexx Alexxander hedret med en av magiens mest prestisjefulle priser, The Merlin Award, for andre gang da han var i New York. Denne gangen med tittelen «Illusionist Of The Year Europe 2019». Prisen ble tildelt Alexx av presidenten i verdens største organisasjon for magikere, International Magicians Society. På scenen var også Nina Torell og Generalsekretær i The Nordic Association Espen Stedje.
The Merlin Award er for magi det Oscar er for filmbransjen, The Emmy for TV og The Tony for teater. The Merlin Award blir tildelt til de magikere som har prestert the høyeste nivå av sin kunstform, både på den nasjonale og den internasjonale scene.

Æres av hjembyen

Under showet i hjembyen Tønsberg i november opptrådte Alexx for et fullsatt Klubben Hall og mottok tre stående applauser i løpet av showet. I tillegg overrasket ordføreren Alexx med og komme opp på scenen for å takke for kvelden og gratulere med 20 år som profesjonell artist. I den anledning og for at Alexx alltid fremhever hjemstedet sitt, så overrasket han med hederspris og overrakte Alexx byens segl, en medalje med det gamle byseglet. Medaljen er et tegn på Tønsberg Kommunes anerkjennelse og takknemlighet for Alexx. En stor ære som bare noen veldig få har fått før han.
Rett etterpå kom også Robert Smeby opp på scenen med en stor bukett kjærlighetsblomster som han ga til Alexx på vegne av nærlingslivet i Tønsberg. Dette for å vise takknemlighet til Tønsberg-ambassadøren for både samarbeid og tilhørighet. Tusen, tusen takk Tønsberg!

Alexx Alexxander på et av verdens største award shows

Som eneste norske artist ble Alexx Alexxander spurt om å opptre på et av verdens største award show, IPPA Awards. Programmet blir vist på TV over hele verden og sees av over 600 millioner mennesker! Alexx er stolt og ydmyk av å få være med både for å opptre, men også for å bygge broer mellom landene, kulturer og mennesker. Dette er Østens Oscar-utdeling og showet er spektakulært med store internasjonale stjerner og prisutdelere. Dette er tredje gangen IPPA Awards arrangeres og i 2019 la de det til Oslo. I forkant av showet var Alexx en sentral person under pressekonferansen der media fra hele verden var tilstede. På showkvelden var Alexx på den røde løperen foran presse fra hele verden fra både TV, radio, blader og aviser.